Over ons

MDM is opgericht door twee broers, Dennis en Mark Bus. De basis voor MDM werd al vroeg gelegd. De vader van de broers had een boerderij. Hier had een familievriend een werkplaats waarin zijn raceauto werd onderhouden. Deze man nam de broers mee naar het circuit in Zandvoort en daar begon de passie te groeien.

Dennis en Mark, toen 12 en 10 jaar oud, reden in auto’s op het erf van de boerderij. Vier jaar later werden zij uitgenodigd om eens onder begeleiding op het circuit van Zandvoort te rijden. Hierna besloten de jongens eigen raceauto’s te gaan bouwen. Niet lang hierna hielp Marc Ros ook mee, die tot op heden nog steeds regelmatig actief is bij MDM.

Het duurde niet lang voordat iemand opmerkte dat de jongens goede auto’s bouwden. Al snel werden ze gevraagd om een raceauto te maken en zo is het uiteindelijk allemaal echt begonnen. De broers bouwden eerst alleen raceauto’s. Later kregen zij verzoeken van klanten om ook alles op het circuit te regelen. Zo werd de service van MDM verder uitgebreid.

MDM viel al snel op, omdat er maar weinig bedrijven waren die een vergelijkbare service op professioneel niveau aanboden. De meeste bedrijven deden dit alleen voor zichzelf of hooguit voor één of twee klanten. MDM koos ervoor om klanten volledig te begeleiden en ontzorgen.

De racewereld veranderde. Voorheen sleutelden coureurs zelf aan hun raceauto’s. Later wilden zij dit uitbesteden aan een professional. Doordat Dennis en Mark zo jong begonnen waren hadden zij al een flinke dosis ervaring opgebouwd. Zij waren in staat om mooie raceauto’s te bouwen. Ze bouwden al snel een goed imago op en kwamen op het circuit met mensen in contact.

Op een bepaald moment kwamen de broers in contact met Huub Vermeulen die veel BMW Compact 325 Ti’s wilde neerzetten op het circuit in Zandvoort. Hij zocht iemand die de BMW’s kon bouwen en vroeg de jongens om dit voor hem te doen. Dennis en Mark dachten dat er meer informatie of onderhandelingen zouden volgen, maar dit bleek niet het geval. Binnen een maand stond er ineens een vrachtwagen met zes nieuwe BMW’s voor de deur. De broers waren om zichzelf aangewezen en gingen ermee aan de slag. Uiteindelijk hebben zij 22 BMW Compact’s gebouwd. Deze raceauto’s werden in Zandvoort ingezet en daar kwamen verschillende klanten uit voort. Veel klanten die zo’n BMW kochten wilden ook iemand inhuren voor ondersteuning op het circuit en onderhoud van de raceauto. Een deel van deze klanten ging daarna weer andere klasses rijden.

MDM is stap voor stap steeds groter geworden. Tegenwoordig bestaat het team van MDM uit de twee broers, twee full time monteurs en een groep van ongeveer 20 oproepkrachten

Onze beste prestatie is de Europese GT4 klasse. We zijn drie keer kampioen geworden en bij andere races zaten we altijd bij de eerste drie. Dit hebben we gedaan tussen 2014 en 2019. Door het coronavirus zijn we hier nu tijdelijk mee gestopt. Sinds 1998 is MDM in 25 kampioenschappen eerste geworden, en nog veel vaker op de tweede of derde plek geëindigd. We zijn nog lang niet klaar!

nl_NL