Contact

GT4 Misano 24 Juni 2018

 MISANO ADRIATICO – Na hun podiumsuccessen tijdens het vorige raceweekeinde op het circuit van Brands Hatch behaalden coureurs Max Koebolt (Heemskerk) en Simon Knap (Assendelft) ook op het circuit van Misano Adriatico een podiumplaats. Tijdens de eerste wedstrijd van het derde raceweekeinde van het seizoen in de GT4 European Series eindigden Koebolt en Knap met de BMW M4 GT4 van het team MDM Motorsport als derde in de Silver Cup. “Vanaf de 13e plaats op de grid konden we goed naar voren rijden, maar dat we op het podium zouden eindigen, hadden we zelf ook niet verwacht”, verklaarden Koebolt en Knap.
De voorbereiding op het weekeinde was voor het Noord-Hollandse duo niet optimaal, want de weersomstandigheden met zware regenval zorgden ervoor dat er op vrijdag tijdens de vrije trainingen nauwelijks gereden kon worden. “Niet normaal hoeveel water er lag. We hebben onze tijd dus maar besteed voor het oefenen van pitstops en rijderswissels”, zei Max Koebolt. In de kwalificatie voor de eerste race reed Koebolt de 13e tijd, in de tijdtraining voor de tweede wedstrijd werd Simon Knap als zesde geklasseerd. “We hadden te maken met een ‘balance of performance’ die nogal ongunstig was, maar die werd gelukkig tussen de tijdtrainingen en de races aangepast”, aldus Koebolt.
In de eerste race reed Koebolt de eerste helft. “Ik had wat weinig grip op de voorwielen, wat het lastig maakte om de aansluiting te houden”, berichtte hij. “Vervolgens werd ik ook nog eens van achteren aangereden door een Porsche. Het bleek dat de bumper, de differentieelkoeler en de uitlaat beschadigd waren, dus het was een geluk dat we nog door konden rijden.” Na de pitstop, waarbij het team voor snelle reparatie zorgde, reed Simon Knap de race uit. Hij slaagde erin om vele plaatsen goed te maken. Aanvankelijk bracht hij de BMW M4 als vijfde in de Silver Cup over de finish, maar na straffen voor twee concurrenten werd het Nederlandse duo als derde geklasseerd. “Ik kwam na de stop als 22e de baan op en kon vervolgens heel vlot opklimmen. Het was een knotsgekke race, en dan ook nog eens een podiumplaats. Dat was wel heel bijzonder”, lachte Knap. 
Knap nam de start van de tweede race voor zijn rekening en reed een sterke stint, maar door contact met een andere auto stonden een wiel en het stuur wat scheef. “Ik had enkele gevechten die gepaard gingen met het nodige duw- en trekwerk. Ook de pitstop verliep niet optimaal, waardoor er nog wat tijd verloren ging”, vertelde Knap. Koebolt vulde aan: “Daarna was het voor mij lastig rijden, ik had weinig grip, en dat heb je op Misano juist wel nodig. Bovendien schakelde de auto niet goed, wat het ook niet makkelijker maakte. Toch hebben we de schade beperkt kunnen houden, waardoor we als negende algemeen en als achtste in de Silver Cup geklasseerd werden.”
De volgende twee races van de GT4 European Series worden op het circuit van Spa-Francorchamps verreden, op 21 en 22 juli is de klasse te gast in de Belgische Ardennen. “Dat is een baan die we beide goed kennen. De lange rechte stukken moeten de BMW ook beter liggen, al weet je dit seizoen nooit echt iets zeker. Daar willen we echter kunnen meestrijden voor de overwinning”, kondigden Koebolt en Knap aan.
Photo: Chris Schotanus

 

Photo: Chris Schotanus