Contact

GT4 Brands Hatch 6 Mei 2018

 

 FAWKHAM – De beide coureurs Max Koebolt (Heemskerk) en Simon Knap (Assendelft) in de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport scoorden heel goed tijdens het tweede raceweekeinde van de GT4 European Series. Op het circuit van Brands Hatch in Fawkham in het Britse graafschap Kent eindigde het Noord-Hollandse duo in beide wedstrijden op de tweede plaats. “Een heel goed gevoel om weer voorin mee te kunnen strijden en hier in beide races op het podium te staan”, zei GT4-titelverdediger Max Koebolt. “Natuurlijk hadden we wel op zulke goede resultaten gehoopt, maar de tweede plaats in beide races is meer dan we van tevoren hadden verwacht”, gaf Simon Knap te kennen.
Voor het tweede raceweekeinde van het seizoen in de GT4 European Series waren er niet minder dan 46 auto’s ingeschreven. “We kenden een lastig begin van het weekeinde, want met gebruikte banden in de eerste vrije training kwamen we echt veel tekort”, berichtte Max Koebolt. Dat bleek wel uit de klassering, want de Nederlandse combinatie in de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport sloot de sessie als 27e af met een achterstand van 2,5 seconden op het snelste team. In de tweede vrije training ging het met nieuwe banden al aanmerkelijk beter: de twaalfde plaats was het resultaat en de achterstand was gereduceerd tot 1,3 seconde. Daarmee hield de progressie nog bepaald niet op: Simon Knap reed in de kwalificatiesessie voor de eerste wedstrijd de negende tijd, terwijl Max Koebolt zich in de tijdtraining voor de tweede race als vijfde wist te kwalificeren. “Echt een perfect rondje, wat een heel goed gevoel gaf”, aldus Koebolt. Dat gaf hoop op een goede klassering in de races, die vanwege de geluidsrestricties op het circuit van Brands Hatch beide op de zondag bij zomerse omstandigheden verreden werden. 
In de eerste race nam Simon Knap de start voor zijn rekening. “Ik had een goede, cleane start en won al vrij snel een plek, maar toen kwam de safety-car de baan op, waardoor het hele veld weer dichtbij elkaar kwam”, berichtte hij. “Later kon ik nog een plek winnen en toen bracht ik de auto binnen voor de pitstop. Daarna heeft Max het perfect afgemaakt en toen de race voortijdig werd gestaakt na een zware crash, werden we als tweede geklasseerd. Gelukkig kwam de betrokken rijder met de schrik vrij.”
Max Koebolt reed als eerste in de tweede wedstrijd en verloor aanvankelijk één positie, die hij echter snel weer wist goed te maken. Vervolgens zette hij de opmars voort en kon de auto op de derde plaats in de wedstrijd de pits in brengen voor de verplichte rijderswissel. “Simon won daarna nog een plek en zat daarna vast achter de Ginetta. Datzelfde had ik ook in de eerste race, die auto is weliswaar langzamer op de rechte stukken, maar je kunt er niet voorbij komen. Dan heeft het ook niet zoveel zin om teveel risico’s te nemen. Zo werden we uiteindelijk opnieuw tweede.” 
De volgende beide races van de GT4 European Series vinden op 23 en 24 juni plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de Adriatische kust in Italië. Uiteraard streven Max Koebolt en Simon Knap ernaar om daar hun goede prestaties met de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport voort te zetten.
Photo: Chris Schotanus
Photo : Chris Schotanus